'Schreuder kon met de laptop achter mij aanrennen, uiteindelijk veel van geleerd'

'Schreuder kon met de laptop achter mij aanrennen, uiteindelijk veel van geleerd'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 19:18do 21-03-2019 om 19:18

In Duitsland kijkt men reikhalzend uit naar de Bundesliga-rentree van Alfred Schreuder. De huidige assistent-trainer van Ajax keert deze zomer terug naar Hoffenheim, om op eigen benen te staan bij de club waar hij tussen 2015 en 2018 fungeerde als assistent-trainer.

De 46-jarige Barnevelder heeft in die tijd een goede reputatie opgebouwd in Duitsland. Hoffenheim-aanvoerder Kevin Vogt herinnert zich Schreuder als een man met veel gedrevenheid. "Alfred is typisch zo iemand die met een laptop achter je aan rent. Hij bleef net zo lang doorgaan tot je het begrepen had", blikt de 27-jarige verdediger in gesprek met BILD terug op zijn individuele praatsessies met Schreuder.

Vogt ondervond hoe vasthoudend de nieuwe hoofdtrainer hierin kon zijn. "Hij heeft mij echt achter de vodden gezeten. Ik had er ook niet altijd zin in, maar uiteindelijk heb ik er veel profijt van gehad", stelt de captain.

Ajax en Hoffenheim maakten deze week de aanstaande transfer van Schreuder wereldkundig. De oud-middenvelder van onder meer Feyenoord, NAC Breda en RKC Waalwijk volgt zijn voormalige baas Julian Nagelsmann op: de 31-jarige laptoptrainer verkast naar RB Leipzig.

Lees ook: Ajax-spelers 'lopen weg met Schreuder': 'Heeft invloed op hun keuze volgend jaar'

Poll

Gaat Schreuder zich staande houden als hoofdtrainer in de Bundesliga?

(3568 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws