Mijn keuze is gemaakt: ik wil voor Chili spelen en niet voor Nederland

"Mijn keuze is gemaakt: ik wil voor Chili spelen en niet voor Nederland"

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 11:58vr 22-03-2019 om 11:58

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 13:06vr 22-03-2019 om 13:06

FC Utrecht heeft een heuse Chileense jeugdinternational in de gelederen. De negentienjarige Giovanni de la Vega (links op de foto) speelde jeugdinterlands voor zowel Nederland als Chili en heeft nu definitief voor de Zuid-Amerikanen gekozen.

Het Onder 21-team van Chili speelt komende zomer op het vermaarde jeugdtoernooi van Toulon en De la Vega hoopt daarbij te zijn. "Mijn keuze is gemaakt: ik wil voor Chili spelen en niet voor Nederland", laat hij weten aan CDF. De negentienjarige middenvelder, afgelopen zomer overgekomen van Ajax, is er naar eigen zeggen klaar voor. "Ik voel me goed, ik heb het vertrouwen van mijn trainer en ik ben fit."

In 2017 bedankte De la Vega nog voor een uitnodiging voor een jeugd-WK met Chili. Sindsdien werd hij niet meer opgeroepen. "Toen zat ik met Ajax in een belangrijke fase van het seizoen. Het was absoluut geen definitieve afzegging", verklaart de geboren Amsterdammer. "Ik heb nog een brief geschreven aan de Chileense bond om het uit te leggen. Helaas heb ik tot op heden geen reactie gehad."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws