Rijkaard zet streep door Ajax-terugkeer: 'Gaat echt niet meer gebeuren'

Rijkaard zet streep door Ajax-terugkeer: 'Gaat echt niet meer gebeuren'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 18:40vr 22-03-2019 om 18:40

Frank Rijkaard ambieert geen nieuw avontuur in de voetbalwereld meer. De voormalig trainer van onder meer het Nederlands elftal en FC Barcelona geniet van zijn pensioen.

"Ik ben veertien jaar trainer geweest, dat was voor mij wel genoeg", zegt de 56-jarige Rijkaard, wiens laatste klus het bondscoachschap van Saoedi-Arabië was, in gesprek met Ajax Life. "Ik heb successen gehad, teleurstellingen meegemaakt. Ik heb het afgesloten, kan nu heel open en onafhankelijk genieten van de sport. Ik mis de druk totaal niet."

Ook zijn jeugdliefde Ajax hoeft dus niet te hopen op een terugkeer. Rijkaard werd als speler vijf keer landskampioen met de Amsterdammers én won in 1995 de Champions League. Zijn naam gonst nog regelmatig door de Johan Cruijff Arena als de club op zoek is naar een trainer, directeur of commissaris.

"Nee, joh. Dat gaat echt niet meer gebeuren. Ik ben er nu vier, vijf jaar uit. Het past helemaal bij mijn karakter: als ik eruit ben, ben ik er echt uit", besluit Rijkaard. Onlangs maakte met Louis van Gaal al een andere oud-bondscoach bekend gestopt te zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws