Jong Ajax-'paria' wel vaste waarde bij Oranje O19: 'Viel conditioneel mee'

Jong Ajax-'paria' wel vaste waarde bij Oranje O19: 'Viel conditioneel mee'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 21:20za 23-03-2019 om 21:20

Laatste update: zaterdag 23 maart 2019 om 21:30za 23-03-2019 om 21:30

Mitchel Bakker sloot eind januari een zomerse transfer naar Paris Saint-Germain af en is vervolgens zijn basisplaats bij Jong Ajax kwijtgeraakt. Bij Oranje O19 is de achttienjarige linksback wél een vaste waarde.

De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg won deze week van de EK-kwalificatiewedstrijden tegen de leeftijdsgenoten uit Wales (2-1 op woensdag) en Slovenië (2-0 op zaterdag). Bakker speelde in totaal 180 minuten mee, hoewel hij sinds het afronden van zijn toptransfer slechts twee keer meedeed met Jong Ajax. "Ik ben erg blij dat de trainer me heeft opgeroepen voor deze interlands. Daar spreekt veel vertrouwen uit", laat de in Purmerend geboren verdediger weten aan de KNVB-site.

Bakker heeft het interland-tweeluik verrassend gemakkelijk doorstaan, vond hij zelf. "Het valt me in conditioneel opzicht mee. Ik had verwacht dat het erg pittig zou worden gezien het weinige wedstrijdritme dat ik heb, maar ik vul het prima in en het gaat goed."

Oranje O19 heeft dinsdag zelfs nóg een wedstrijd op het programma staan: wanneer er minstens gelijk wordt gespeeld tegen Spanje, plaatsen de Oranje-talenten zich voor het EK komende zomer. Speculeren op een remise heeft geen zin, vindt Bakker. "We hebben zo veel kwaliteit in ons team. We gaan lekker ons eigen spel spelen."

Lees ook: Ajax-back Bakker verrast met overstap naar PSG: "Geen geld op zetten"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws