Nijland belde met Overmars: 'Dit is je laatste kans met Van Dijk. Nu of nooit'

Nijland belde met Overmars: 'Dit is je laatste kans met Van Dijk. Nu of nooit'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 07:22zo 24-03-2019 om 07:22

Virgil van Dijk geldt anno 2019 als één van de beste spelers ter wereld, maar werd in 2010 nog te licht bevonden voor Willem II. FC Groningen pikte de inmiddels 27-jarige centrale verdediger op en kreeg daar geen spijt van.

De inmiddels overleden Martin Koeman, vader van Ronald en Erwin, scoutte Van Dijk en betitelde de Bredanaar als een 'ruwe diamant'. Ook toenmalig technisch manager Henk Veldmate zag de potentie bij Van Dijk. "Wij zagen dat hij sterk en atletisch was, cruciale kwaliteiten voor een verdediger", vertelt de huidige Ajax-scout aan The Mirror. "Het was een no-brainer voor ons. Ik dank God dat Virgil naar ons toe wilde komen."

Dick Lukkien kreeg Van Dijk onder zijn hoede in het beloftenteam. De huidige FC Emmen-trainer hoorde dat zijn nieuwste aanwinst een heel seizoen lang wedstrijden voor twee jeugdteams van Willem II had gespeeld. "Wat dat betreft werd hij misbruikt. We moesten hem afremmen, zorgen dat hij niet meer speelde en trainde als een beest."

Van Dijk haalde uiteindelijk het eerste elftal en speelde zichzelf in de kijker bij Ajax en Celtic. De centrale verdediger had een voorkeur voor Ajax, maar merkte dat de Amsterdammers twijfelden. FC Groningen-voorzitter Hans Nijland nam vervolgens contact op met Ajax-directeur Marc Overmars. "Marc, dit is je laatste kans met Van Dijk. Het is nu of nooit", liet Nijland weten. De Amsterdammers kozen echter voor Mike van der Hoorn en Van Dijk vertrok naar Schotland.

Poll

Is Van Dijk de beste verdediger ter wereld?

(11124 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws