Ajax-doelman Varela moest wennen: 'Geen blinde ballen naar voren hier'

Ajax-doelman Varela moest wennen: 'Geen blinde ballen naar voren hier'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 18:32ma 25-03-2019 om 18:32

Ajax-doelman Bruno Varela heeft even moeten wennen nadat hij deze winter in Amsterdam arriveerde. De 24-jarige Portugees kwam vlak voor het sluiten van de transfermarkt over van Benfica en stapte een totaal andere voetbalcultuur binnen.

De trainingen bij Ajax zijn voor Varela heel anders dan hij in Lissabon gewend was. "Altijd nieuwe oefeningen, met dynamiek en kwaliteit. Wij werken heel hard", vertelt hij aan Ajax TV. De voormalig jeugdinternational van Portugal moest zich opeens bezighouden met meevoetballen, iets wat hij bij Benfica niet gewend was. "Bij Ajax willen ze altijd voetballen, hier worden geen ballen blind naar voren geschoten. Wij moeten altijd kort passen. De trainingen hier zijn niet lang, maar wel intensief."

Varela voelde zich echter al snel op zijn gemak bij zijn nieuwe club. De doelman zag vanaf de bank hoe zijn club met 1-4 won bij Real Madrid en feestte na afloop fanatiek mee op het veld. "Voor mij was het net alsof ik tijdens de eerste Champions League-wedstrijd al hier speelde. Ik voel me echt onderdeel van het team." Toen de meeste Ajacieden al in de kleedkamer zaten, ging Varela met André Onana, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek terug het veld op. "Daaraan kun je zien dat ik me echt thuis voel."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws