Bosz: 'Ik debuteerde als trainer tegen Feyenoord, geen idee wat ik moest doen'

Bosz: 'Ik debuteerde als trainer tegen Feyenoord, geen idee wat ik moest doen'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 09:59di 26-03-2019 om 09:59

Peter Bosz kijkt op van zijn ontwikkeling als trainer. De 55-jarige oud-international was als speler nog een 'breker' op het middenveld, maar is anno 2019 één de belangrijkste pleitbezorgers van avontuurlijk, initiatiefrijk voetbal.

De huidige trainer van Bayer Leverkusen begon zijn carrière in 2000 bij AGOVV en wist toen weinig van het trainersvak. "Mijn eerste wedstrijd was een vriendschappelijke tegen Feyenoord. Ik had geen idee wat ik moest doen", blikt hij terug in gesprek met Der Kicker. "Moet ik dingen opschrijven? Moet ik naar mijn spelers gaan schreeuwen? Ik wist het niet."

Bosz ontwikkelde echter al snel zijn karakteristieke filosofie. "Ik kreeg het gevoel: als de tegenstander de bal heeft, kan er iets gebeuren. Als wij de bal hebben, is er niets aan de hand. Daar is het idee uit voortgekomen dat ik graag de bal wil hebben", legt hij uit. "Er kan alleen iets gebeuren als ik de bal verlies. En hoe zorg ik ervoor dat ik de bal niet verlies? Dat kan als ik goede spelers in mijn ploeg heb."

Lees ook: Bosz relativeert: 'Pa en ma De Ligt krijgen een zoon en ineens gaat het weer goed'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Bundesliga

Poll

Is Bosz de beste Nederlandse trainer op dit moment?

(747 stemmen)

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws