'Net goed, zakkenvullertje, denken de Ajax-supporters, maar kijk nog eens goed'

'Net goed, zakkenvullertje, denken de Ajax-supporters, maar kijk nog eens goed'

27-03-2019 12:23
52

Sjoerd Moussou vindt niet dat mensen geen medelijden hoeven te hebben met Justin Kluivert. Toch stelt de columnist dat hij hem de aanvaller van AS Roma 'een bad vol wijsheid' zou gunnen.

'Bij Justin Kluivert voel ik altijd mededogen. Ik weet niet precies hoe dat komt: misschien is het zijn oogopslag, ergens op de grens van Bambi en Ciske de Rat', schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Sommige jongens van 19 praten alsof ze drie wereldoorlogen hebben meegemaakt, een studie geneeskunde hebben afgerond en 142 interlands hebben gespeeld, zoals Matthijs de Ligt. Kluivert is nog een jochie, beland in een wereld die haast te groot is om te bevatten.'

Wedden

Meer odds

Waar Ajax zich kwalificeerde voor de kwartfinale van de Champions League, doet Kluivert er alles aan een plekje te veroveren in de basiself van AS Roma. 'Je kunt het hoongelach vaak horen als Kluivert op de bank zit in Italië. Terwijl Ajax als een weergaloos geheel door de Champions League swingt en dendert, zit het kind van de club eenzaam in een appartementje naar de televisie te staren, met een afstandsbediening in de hand', schrijft Moussou.

Kluivert maakte vorige zomer de overstap naar de Italiaanse hoofdstad. Daar speelde dit seizoen in 21 Serie A-wedstrijden mee, maar lang niet latijd als basisspeler. . 'Net goed, zakkenvullertje, denken de supporters van Ajax, en logisch ook. Maar kijk nog eens goed naar Justin Kluivert, een jochie nog, beland in een wereld haast te groot om te bevatten. Medelijden hoeft niet natuurlijk, maar toch. Je zou hem een warm bad vol wijsheid gunnen', sluit hij af.

Lees ookKluivert over Ajax-terugkeer: 'Alle deuren staan open, maar geef niet zo graag op'