Ajax gewaarschuwd voor 'halve Duitser': 'Zul je net zien, vliegt-ie er daar in'

Ajax gewaarschuwd voor 'halve Duitser': 'Zul je net zien, vliegt-ie er daar in'

31-03-2019 16:02
41

Ajax moet zondagmiddag in eigen huis héél erg op z'n hoede zijn voor het 'Duitse' PSV. Dat schrijft voormalig Ajacied Sonny Silooy in een column op website Exprofs.nl. Silooy denkt dat het uiteindelijk 3-1 voor Ajax wordt. 

'PSV staat met vijf punten los, dus Ajax moet komen. En thuis moet Ajax sowieso winnen, dat moet je wel voor eigen publiek. Maar Ajax zal met verstand moeten spelen, PSV is een goede en slimme ploeg. Het zijn net Duitsers. Hun trainer is al een halve Duitser, zo lang heeft hij bij Bayern München gespeeld', doelt Silooy op Mark van Bommel.

'Hij is een echte prestatietrainer. Winnen in de laatste minuten – ik weet het, dat is dit seizoen heel veel gebeurd – vindt hij niet erg. Het Amsterdamse publiek is verwend, maar mooi voetbal en winnen gaan niet altijd samen.'

'Als collectief vind ik PSV sterker. Ajax moet het afdwingen met individuele acties, de kansen afmaken. Maar dan zal je net zien, dan vliegen ze er aan de andere kant weer in… Toch heb ik er wel vertrouwen in. Ik houd het op 3-1 voor Ajax.'

De titelkraker tussen Ajax en PSV begint zondag om 16.45 uur. Met ons liveblog mis je niet van alle ontwikkelingen in aanloop naar het duel in Amsterdam.