Telegraaf onthult: Verbeek werd benaderd door NAC, maar bedankte voor de eer

Telegraaf onthult: Verbeek werd benaderd door NAC, maar bedankte voor de eer

02-04-2019 19:15
23

NAC Breda stelde onlangs Ruud Brood aan als nieuwe trainer, maar had eigenlijk Gertjan Verbeek op het oog. De clubloze trainer werd onlangs telefonisch benaderd door interim-directrice Nicole Edelenbos, onthult De Telegraaf dinsdag.

Het onderhoud vond plaats op zondag 17 maart. NAC had de avond van tevoren met 0-4 verloren van FC Utrecht en trainer Mitchell van der Gaag besloot om de eer aan zichzelf te houden. Verbeek werd gebeld door Edelenbos, maar voelde er weinig voor om in te stappen in het Rat Verlegh Stadion. Aan het einde van de week werden Brood, zijn vaste assistent Regillio Vrede en jeugdtrainer Willem Weijs gepresenteerd. Assistenten Maurice Verberne en Rob Penders moesten plaatsmaken.

Verbeek zit nu ruim een jaar onder club, nadat hij in maart 2018 werd ontslagen door FC Twente. Sindsdien is hij regelmatig te zien als analist voor FOX Sports en Veronica Inside. In het verleden was Verbeek als trainer werkzaam voor Heracles Almelo, sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en de Duitse clubs 1. FC Nürnberg en VfL Bochum.

Lees ook: Brood, Verbeek en Jans gelinkt aan NAC: 'De timing van Mitchell is aardig'