Witte rook uit Breda: assistenten maken plaats, Brood tot de zomer 'in charge'

Witte rook uit Breda: assistenten maken plaats, Brood tot de zomer 'in charge'

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 11:42vr 22-03-2019 om 11:42

Laatste update: vrijdag 22 maart 2019 om 12:00vr 22-03-2019 om 12:00

Ruud Brood is de nieuwe trainer van NAC Breda. De 56-jarige oud-verdediger heeft in Breda een contract tot het einde van het seizoen ondertekend: na afloop van het seizoen wordt de samenwerking geëvalueerd.

Regillio Vrede, bij RKC Waalwijk en Roda JC al assistent van Brood, gaat eveneens in het Rat Verlegh Stadion aan de slag. Assistenten Rob Penders en Maurice Verberne moeten plaatsmaken. Penders kreeg het slechte nieuws vrijdagochtend al telefonisch te horen. De hekkensluiter van de Eredivisie gaat nog met de oud-verdediger in gesprek over een 'passend afscheid', na negentien jaar trouwe dienst. Keeperstrainer Jelle ten Rouwelaar mag wel aanblijven.

Brood heeft als speler en als assistent-trainer al lange tijd rondgelopen in Breda. "Mijn liefde voor NAC heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Ik heb er voorheen met veel plezier gevoetbald en gewerkt", laat hij weten aan de clubsite. "Op het moment dat de club aanklopte voelde ik dan ook direct dat ik het moest doen."

De nieuwe technische staf staat maandag voor het eerst voor de groep. NAC staat afgetekend onderaan in de Eredivisie, met acht punten minder dan De Graafschap en FC Emmen, en heeft nog acht wedstrijden om directe degradatie af te wenden.

Poll

Gaat Brood NAC behoeden voor degradatie?

(1298 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws