Frustratie in De Goffert: 'We zijn als 'n hond die achter de eigen staart aanrent'

Frustratie in De Goffert: 'We zijn als 'n hond die achter de eigen staart aanrent'

04-04-2019 09:20
50

NEC-directeur Wilco van Schaik baalt van de grote verscheidenheid aan trainers die de afgelopen jaren zijn gesneuveld in de Goffert. De Nijmegenaren zijn na het ontslag van Jack de Gier aan de tiende trainerswissel sinds 2013 toe.

Hierdoor kan de huidige nummer 14 van de Keuken Kampioen Divisie geen plannen voor de lange termijn maken, tot grote frustratie van Van Schaik. "We zijn als een hond die achter de eigen staart aanloopt", vertelt de gewezen voetbalcommentator aan de Gelderlander. "Daardoor komen we als club nooit in ontwikkeling. Het is elk seizoen overleven."

NEC overwoog in de winterstop al om De Gier de wacht aan te zeggen, maar gaf de oud-spits toen het voordeel van de twijfel. "Als je een trainer wegstuurt, gaat het acht van de tien keer alsnog mis. Daarom hebben we dat proberen te voorkomen", aldus Van Schaik. Drie maanden later stond NEC echter nog steeds in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. De 4-0 nederlaag tegen Jong AZ van maandagavond was de druppel. "Daarna zagen we een verval, dat we ook in de eerste seizoenshelft een paar keer hebben gezien. Als de nacompetitie dan ook nog in gevaar komt, moeten we een beslissing nemen."

De Gier en zijn assistent Patrick Pothuizen zijn inmiddels vervangen door het driemanschap Ron de Groot, Rogier Meijer en Adrie Bogers. De nieuwe technische staf moet NEC naar de play-offs om promotie/degradatie zien te leiden: de Nijmegenaren staan vijf punten achter de 'veilige' nummer 10 Roda JC.

Lees ook: Pijnlijk ontslag De Gier: 'Heeft alles gegeven, ziet zijn droom uiteenspatten'

Lees ook: Nachtelijk NEC-overleg: "Een aangeslagen en uitgeputte Jack de Gier tegenover mij"