'De Ligt-transfer ligt op schema: Ajax ontvangt 60 miljoen euro plus bonussen'

'De Ligt-transfer ligt op schema: Ajax ontvangt 60 miljoen euro plus bonussen'

04-04-2019 19:13
106

FC Barcelona wil na de kwartfinales in de Champions League de transfer van Matthijs de Ligt afronden. De negentienjarige verdediger moet voor zestig miljoen euro plus bonussen de overstap maken van Ajax naar de Spaanse kampioen, meldt Diario Sport.

De Catalaanse sportkrant besteedt donderdagavond opnieuw aandacht aan De Ligt, voor wie een vijfjarig contract klaarligt in Camp Nou. De captain van de Amsterdammers kan ongeveer hetzelfde gaan verdienen als ploeggenoot Frenkie de Jong. Bovendien zal hun salaris de komende jaren flink oplopen als ze bepaalde sportieve doelen halen.

De Ligt weet al enige tijd dat Barcelona zijn favoriete bestemming is. De Oranje-international heeft bovendien de toezegging dat hij regelmatig in actie zal komen, ondanks de concurrentie van onder meer Gerard Pique. Mede door de voorkeur van De Ligt hebben Bayern München en Juventus zich inmiddels teruggetrokken.

De operatie van Barça om De Ligt binnen te halen ligt dan ook op schema, zo concludeert Sport. De club is in gesprek met zaakwaarnemer Mino Raiola, terwijl een deal met Ajax op handen is. De transfersom van zestig miljoen zou zelfs al vast liggen.

Lees ookDe Ligt haalt weer cover: Bayern verlegt aandacht naar Ziyech, weg naar Barça vrij

Lees ook'Als het zover komt dat ik vertrek bij Ajax, zijn er goede opvolgers'