Advies voor Ajax: 'Als hij 28 was zou ik hem terughalen, maar hij moet spelen'

Advies voor Ajax: 'Als hij 28 was zou ik hem terughalen, maar hij moet spelen'

Gepubliceerd: vrijdag 5 april 2019 om 17:16vr 05-04-2019 om 17:16

Ajax doet er goed aan om Azor Matusiwa ook volgend seizoen te verhuren aan een Eredivisie-club. De twintigjarige middenvelder maakt veel indruk bij De Graafschap, maar de stap naar de Amsterdammers is te groot, stellen Christian Willaert en Mark van Rijswijk.

"Je ziet Matusiwa nu groeien omdat hij op een hoger niveau wordt uitgedaagd", begint Willaert bij Voetbalpraat op FOX Sports. "Die wil je niet weer parkeren bij Jong Ajax. Maar als je reëel bent: in het eerste gaat hij toch te weinig spelen volgend jaar. Ik zou hem nog een jaar verhuren aan een Eredivisie-club. Nu kan hij nog wel een niveautje hoger in de Eredivisie terecht."

De commentator is wel onder de indruk van de balafpakker. "Als Matusiwa 28 jaar was, zou ik zeggen: onmiddellijk terughalen als dertiende man voor als je blessures hebt of om een voorsprong vast te houden. Maar hij is jong en moet spelen en beter worden."

Van Rijswijk heeft een suggestie. "Hij is precies het type dat Groningen mist op het middenveld. Ik zou hem daar wel willen zien volgend seizoen. Dat lijkt me een heel mooie club voor hem. Hij past daar ook." Ook Van Rijswijk acht Matusiwa nog niet rijp voor Ajax. "Als je Ajax op niveau kwartfinale Champions League inschat, is dat wel een heel grote stap van De Graafschap."

Lees ook: 'Ik krijg wel berichtjes dat Ajax een soort Kanté mist, ik hoop dat ze me zien'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws