Twente verliest ook thuis van Dordrecht; Sparta profiteert ten dele in extremis

05-04-2019 21:54 Laatste update: 21:56
105

FC Twente lijkt met een vormdip te kampen in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper uit Enschede ging vrijdag op eigen veld met 0-1 onderuit tegen FC Dordrecht. De belangrijkste uitdager Sparta wist slechts ten dele te profiteren.

FC Twente verloor maandag tegen RKC Waalwijk (4-1) voor het eerst sinds eind november en leek die klap nog niet te boven. De ploeg van trainer Marino Pusic maakte een slappe indruk en kwam op achterstand door een eigen doelpunt van Peet Bijen drie minuten voor rust. In de tweede helft gingen de Tukkers op jacht naar de gelijkmaker, maar ze wisten de score ondanks grote kansen via Matt Smith en Rafik Zekhnini niet om te buigen.

De schade bleef evenwel beperkt voor FC Twente. Rivaal Sparta leek af te stevenen op een nederlaag bij FC Den Bosch door een goal van Stefano Beltrame in de 68e minuut, maar diep in blessuretijd redde Lars Veldwijk een punt voor de Rotterdammers: 1-1. Voor de spits was het zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Hij kon niet voorkomen dat Sparta slechts één punt inliep: de voorsprong van Twente bedraagt nu zeven punten.

Go Ahead Eagles won wél op bezoek bij Jong AZ: 1-0. Istvan Bakx maakte na 69 minuten het enige doelpunt. De top-vier schuift daardoor iets in elkaar. Twente heeft 72 punten, gevolgd door Sparta (65), Go Ahead (60) en Den Bosch (56).

Jong Ajax herstelde zich na de afstraffing tegen SC Cambuur (0-6) van maandag. De Amsterdamse beloften waren een maatje te groot voor Helmond Sport: 3-1. Danilo Pereira, Ryan Gravenberch en Nicolas Kühn scoorden. FC Eindhoven speelde met 1-1 gelijk bij MVV. Hoogtepunt was een schitterende vrije trap van Branco van der Boomen.