'Veer in de reet' voor Nijhuis: 'Maar waar die zeven minuten vandaan komen...'

'Veer in de reet' voor Nijhuis: 'Maar waar die zeven minuten vandaan komen...'

06-04-2019 13:48
28

FC Den Bosch-trainer Wil Boessen baalde vrijdagavond van arbiter Bas Nijhuis. De leidsman trok liefst zeven minuten blessuretijd bij tijdens de Keuken Kampioen Divisie-topper tussen FC Den Bosch en Sparta: de Brabanders liepen uiteindelijk in de dying seconds een overwinning mis.

FC Den Bosch had bij het ingaan van de negentigste minuut een 1-0 voorsprong, maar in de vijfde minuut van de extra tijd caramboleerde de bal nog binnen via Stefan Velkov: 1-1. "De scheidsrechter liet veel toe. Hij liet zelfs toe dat er zeven minuten blessuretijd gespeeld moesten worden. Ik weet niet waar hij ze vandaan haalde...", reageerde Boessen na afloop van de puntendeling tegenover FOX Sports. "Hij zal wel een ander klokje hebben, geen Zwitserse."

De 54-jarige Limburger vond echter dat Nijhuis 'voor de rest prima gefloten heeft'. "Hij heeft alles onder controle gehad, hij liet mannelijke duels uitvechten, blies niet alles af. Dat vind ik ook wel knap. Ik steek hem nog een veer in zijn reet, maar van die zeven minuten begreep ik niets."

Lees ook: Twente verliest ook thuis van Dordrecht; Sparta profiteert ten dele in extremis