Letschert: 'Ik ben van mezelf geschrokken, daar zit ik heel erg mee'

Letschert: 'Ik ben van mezelf geschrokken, daar zit ik heel erg mee'

08-04-2019 07:02
35

Timo Letschert is dieper ingegaan op zijn woede-uitbarsting in de rust van het duel van FC Utrecht bij ADO Den Haag (5-0). De verdediger geeft in gesprek met De Telegraaf toe dat hij 'heel erg fout' zat en dat het incident hem 'niet in de kouden kleren is gaan zitten'.

Letschert kondigde al aan dat hij hulp gaat zoeken voor zijn gedrag. "Ik ging in mijn emotie over de grens van het toelaatbare en dat besef ik nu ook goed. Ik hoor en lees nu allerlei verhalen, maar wil wel even ontkrachten dat het een ruzie met de trainer was", reageert hij in de ochtendkrant.

"In eerste instantie richtte ik me op mezelf en de andere jongens", vertelt de 25-jarige Letschert, die wordt gehuurd van Sassuolo. "Daarna ontstond er een discussie met de trainersstaf, waarbij ik mijn beheersing verloor. Ik heb niemand aangevallen. Het is alleen verbaal geweest. Met woorden als debielen en mongolen? Daar ga ik liever niet op in…"

"Het vervelende vind ik ook dat ik juist een goede klik heb met meneer Advocaat. Qua emotioneel karakter en zelfs qua humor. Ik merkte ook aan de trainer dat hij blij was dat ik er was om het boetekleed aan te trekken", aldus Letschert. "Ik ben van mezelf geschrokken. En dat is wel iets, waarmee ik heel erg zit. Ik heb me misdragen en had mezelf even niet in de hand."

"Het is uit de beste intenties ontstaan, uit mijn winnaarsmentaliteit. Kennelijk is het lijntje naar kortsluiting in mijn geval heel dun", vervolgt de mandekker. "Elkaar de waarheid zeggen, hoort. Maar wel op een normale manier en ik was niet fatsoenlijk."

Lees ook: 'Letschert verbaal recht tegenover Petrovic; incident krijgt staartje'