'Geen Tannane-scenario voor Letschert, ondanks meerdere kleedkamerincidenten'

'Geen Tannane-scenario voor Letschert, ondanks meerdere kleedkamerincidenten'

09-04-2019 07:06 Laatste update: 12:12
33

FC Utrecht zal het seizoen 'gewoon' afmaken met Sassuolo-huurling Timo Letschert in de gelederen, meldt De Telegraaf. De centrale verdediger werd zaterdagavond gewisseld tijdens de rust van het uitduel met ADO Den Haag, nadat hij in de kleedkamer verbaal over de schreef ging.

Letschert ging één dag na het incident publiekelijk door het stof. Volgens De Telegraaf is er binnen de spelersgroep en de technische staf 'veel respect' voor de manier waarop hij zijn excuses heeft gemaakt. De stopper lijkt dan ook niet te hoeven vrezen voor een Oussama Tannana-scenario: de van Saint Étienne gehuurde aanvaller misdroeg zich meerdere malen op het trainingsveld, op fysieke wijze, en is tot het einde van het seizoen op non-actief gesteld.

Ook Letschert is echter niet van onbesproken gedrag, weet het Algemeen Dagblad. Een week voor de zeperd in Den Haag liet hij zich al gaan tijdens de rust van FC Utrecht-Feyenoord, terwijl de thuisploeg met 1-0 voorstond. Eerder verliet hij voortijdig een trainingssessie, nadat hij zijn woede koelde op een krat met drinkbussen.

Trainer Dick Advoaat lijkt echter eieren voor zijn geld te kiezen, met het oog op de play-offs om Europees voetbal. Aanvoerder Willem Janssen zal de eerste wedstrijd moeten missen vanwege een schorsing, terwijl Emil Bergström kampt met een blessure. De huidige nummer vijf van Nederland zit dus niet al te ruim in de centrale verdedigers: tegen ADO moest back Mark van der Maarel nog postvatten in het hart van de defensie na de wissel van Letschert.