Ook Ajax 'kijkt op' van Neres: 'Ik moet wel hè, mijn vriendin Kira is Duits'

Ook Ajax 'kijkt op' van Neres: 'Ik moet wel hè, mijn vriendin Kira is Duits'

09-04-2019 09:34
78

David Neres maakt momenteel de beste periode in zijn nog prille loopbaan door. De metamorfose van de 22-jarige aanvaller van Ajax 'is gigantisch', stelt het Algemeen Dagblad.

Neres is niet meer weg te denken uit de ploeg van coach Erik ten Hag, maar minder dan twee jaar geleden behoorde hij niet eens tot de wedstrijdselectie voor het duel met Rosenborg in de play-offs van de Europa League. "Het is best hard gegaan, ja. Natuurlijk denk ik daar nog wel eens aan terug, maar ik heb altijd gezegd: ik weet waarvoor ik hier ben. Dan moet je niet te snel opgeven."

Ook naast het veld zet Neres stappen. Bij Ajax 'staan ze zelf ook te kijken dat hij plots vrij behoorlijk Engels spreekt', weet het AD. De kersvers Braziliaans international volgt trouw zijn taallessen. "Ik moet wel, hè", lacht hij. "Mijn vriendin Kira is Duits. Ik heb haar in Amsterdam ontmoet. Ze komt uit Düsseldorf, maar woont in Londen. Met haar praat ik altijd Engels. Maar mijn Duits is net zo slecht als mijn Nederlands..."

Neres neemt het woensdag met Ajax op tegen Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Tegen Bayern München en Real Madrid behoorde hij tot de uitblinkers. "Tegen Juventus gaan we daar weer voor."