Koevermans 'bewust werkloos': 'Die ambitie heb ik niet, totaal niet'

Koevermans 'bewust werkloos': 'Die ambitie heb ik niet, totaal niet'

10-04-2019 12:14 Laatste update: 14:58
18

Danny Koevermans ambieert voorlopig geen functie in het betaald voetbal. De oud-spits van onder meer AZ, PSV en Oranje 'doet even niets' en vindt het prima om lekker thuis te zitten, vertelt hij in gesprek met Exprofs.nl.

"Ik ben bewust werkloos, ben veel thuis voor de kinderen… Een beetje het huisman-idee, die zorgt dat alles thuis lekker reilt en zeilt. En dat bevalt me prima, alhoewel ik niet zo goed ben in stoffen. Dat sla ik vaak over...", aldus de veertigjarige Koef, die in 2014 zijn profloopbaan beëindigde.

Het betaald voetbal 'mist hij totaal niet'. "Ik vind het heerlijk om van de zijkant te aanschouwen. Ik heb sowieso niet de ambitie om hoofdtrainer te worden bij een profclub of zo. Totaal niet. Ik ben wel aan het trainersvak begonnen, heb Oefenmeester C gehaald. Ik wil graag B ook nog halen. Daarmee mag je tot de Tweede Klasse amateurs trainen."

"Mocht het zo zijn dat ooit nog eens een profclub zich bij mij meldt, dan zou ik eventueel in een rol als assistent willen aanschuiven. Maar nu dus niet."