'Barça en Nijland praten na weekend verder over Reis: 'zéér serieuze' interesse'

'Barça en Nijland praten na weekend verder over Reis: 'zéér serieuze' interesse'

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 07:03vr 12-04-2019 om 07:03

Laatste update: vrijdag 12 april 2019 om 08:58vr 12-04-2019 om 08:58

FC Barcelona wil zo snel mogelijk zakendoen met FC Groningen, meldt De Telegraaf vrijdagochtend. De Catalanen jagen op de achttienjarige controleur Ludovit Reis en geven na het weekend een vervolg aan de onderhandelingen.

Het Dagblad van het Noorden bracht eerder deze week het nieuws naar buiten dat Barça-directeur José Mari Bakero naar Groningen was afgereisd om over Reis te praten. Directeur Hans Nijland onthield zich toen van commentaar, maar laat nu aan De Telegraaf weten dat de interesse vanuit Catalonië 'zéér serieus' is. Hoeveel men overheeft voor Reis, in het bezit van een contract tot medio 2021, is nog niet duidelijk. Marcus Berg heeft op dit moment het record voor de duurste uitgaande FC Groningen-transfer in handen: de Zweedse spits vertrok in 2010 voor tien miljoen euro naar Hamburger SV.

FC Barcelona lijkt Reis overigens rustig te willen brengen. Wanneer de jeugdinternational van Oranje inderdaad de overstap maakt naar Barcelona, zal hij in eerste instantie aansluiten bij het B-elftal van de Catalanen, dat uitkomt in de Segunda Division. Daar krijgt hij dan de tijd om zijn zogeheten 'ontwikkelingstraject' in te zetten.

Lees ook: 'Waarom wordt Reis niet genoemd bij Ajax en PSV? Begrijp ik he-le-maal niets van'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Reis een potentiële topper?

Ja
74%
Nee
26%
(2663 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws