De Mos twijfelt over Pierie-transfer: 'Lopen betere spelers in de jeugdopleiding'

De Mos twijfelt over Pierie-transfer: 'Lopen betere spelers in de jeugdopleiding'

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 08:46vr 12-04-2019 om 08:46

Laatste update: vrijdag 12 april 2019 om 09:24vr 12-04-2019 om 09:24

Aad de Mos vraagt zich af of Kik Pierie er verstandig aan doet om sc Heerenveen te verruilen voor Ajax. Volgens de oud-trainer van onder meer PSV en Ajax zal de achttienjarige verdediger nog hard aan de bak moeten om zijn plekje te veroveren in Amsterdam.

De Mos wijst in gesprek met de NOS op Perr Schuurs: de verdediger maakte als aanvoerder van Fortuna Sittard de overtap naar Amsterdam, maar speelt zijn wedstrijden tot dusver voor Jong Ajax. Bovendien kwam Lisandro Magallán afgelopen winter naar Amsterdam. "Ik denk dat Ajax zelf betere spelers in de jeugdopleiding heeft", oordeelt de analist.

Pierie krijgt dan ook het advies om 'sterk in zijn schoenen te staan' mee. "De intensiteit van de trainingen is veel hoger en er is meer druk rond de wedstrijden. Ook in de kleedkamer is het anders. Je moet daar flair hebben. Dat is voor veel jongens uit de provincie wennen", denkt de 72-jarige Hagenaar.

Aan de andere kant begrijpt De Mos waarom Pierie voor een club als Ajax kiest. "Ajax is toch voor alle voetballers een hele mooie vrouw. Iedereen droomt ervan, zeker nu ze in de Champions League spelen tegen spelers als Ronaldo", doelt hij op de dubbele Champions League-confrontatie met Juventus. "Natuurlijk is er een risico dat je op de bank komt of dat je straks bij Jong Ajax speelt, maar dat risico is er altijd."

Lees ook: 'Vier miljoen en vijfjarig contract' voor Pierie: "Hij heeft een hoop potentie"

Poll

Is Pierie goed genoeg voor Ajax?

(12333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws