Ten Hag schuift mogelijk met Mazraoui: Niet heel veel anders dan rechtsback

Ten Hag schuift mogelijk met Mazraoui: "Niet heel veel anders dan rechtsback"

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 09:36ma 15-04-2019 om 09:36

Noussair Mazraoui heeft zijn Eredivisie- en Champions League-schorsing uitgezeten: de Marokkaans international keerde zaterdag tegen Excelsior terug in de basis bij Ajax en zal dinsdagavond ook tegen Juventus spelen. Op welke positie hij wordt ingezet door trainer Erik ten Hag, is overigens nog maar de vraag.

Aangezien Nicolas Tagliafico tijdens de heenwedstrijd een schorsing opliep, is de kans aanwezig dat Mazraoui van de rechter- naar de linkerflank zal verhuizen. "Linksback is niet heel veel anders dan rechtsback, behalve dat je misschien iets meer met links moet doen", reageert Mazraoui in gesprek met De Telegraaf. "Maar het kan goed uitpakken, omdat je met je rechterbeen altijd naar binnen kunt komen en een indraaiende voorzet kunt geven."

Ajax zal in Turijn minstens één keer moeten scoren, na de 1-1 in de heenwedstrijd. Mazraoui gelooft dat dit kan en hoopt dat dit zo snel mogelijk gebeurt. "Net als bij Real Madrid moet onze eerste kans raak zijn. Misschien raken ze dan een beetje in paniek", blikt hij vooruit. De Marokkaans international weet in ieder geval dat Ajax serieus wordt genomen door de tegenstander, die dit weekend met een B-elftal aantrad tegen SPAL. "Natuurlijk is dat een compliment aan ons. Ze hebben bij ons thuis gezien dat we geen makkelijke tegenstander zijn. Juventus weet dat we kwaliteiten hebben."

Poll

Gaat Ajax zich ten koste van Juventus plaatsen voor de halve finale van de Champions League?

(12798 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws