'Italiaanse politie grijpt in: vijf Ajax-supporters gearresteerd in Turijn'

'Italiaanse politie grijpt in: vijf Ajax-supporters gearresteerd in Turijn'

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 15:23ma 15-04-2019 om 15:23

Laatste update: maandag 15 april 2019 om 15:26ma 15-04-2019 om 15:26

Vijf fans van Ajax zijn maandag gearresteerd door Italiaanse autoriteiten. Dat meldt journalist Gianluca DiMarzio. Het vijftal was met een supportersbus afgereisd naar Turijn, waar dinsdagavond de cruciale ontmoeting tussen Juventus en Ajax op het programma staat. 

Een week geleden moest de politie in Amsterdam ook al ingrijpen. Er werden tientallen fans van Juventus met wapens op zak aangehouden in de Amsterdamse metro. Zij waren in het bezit van onder meer uitschuifbare wapenstokken, vlaggenstokken en een hamer.

In een supportersbus met tientallen fans uit Amsterdam werden maandag boksbeugels en bitjes aangetroffen, schrijft DiMarzioVijf Nederlanders zijn opgepakt; de kans is groot dat zij dinsdagavond geen toestemming krijgen om aanwezig te zijn bij de clash tussen Juve en Ajax.

Afgelopen woensdag speelden de koplopers van Nederland en Italië in de Johan Cruijff Arena met 1-1 tegelijk. In de return staat de halve finale van de Champions League op het spel. De wedstrijd begint om 21.00 uur. 

Lees ook: Alles of niets in Italië: waarom Ajax het wel óf niet gaat redden tegen Juventus

Lees ook: Waarom Ten Hag voor Juventus - Ajax kan kiezen voor Mazraoui én Veltman

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws