VI: FC Utrecht overweegt om avonturier Adekanye gratis op te halen bij Liverpool

VI: FC Utrecht overweegt om avonturier Adekanye gratis op te halen bij Liverpool

Gepubliceerd: maandag 15 april 2019 om 20:57ma 15-04-2019 om 20:57

FC Utrecht volgt de verrichtingen van Bobby Adekanye op de voet, meldt Voetbal International maandagavond. De twintigjarige jeugdinternational van Oranje speelt momenteel in de jeugdopleiding van Liverpool, maar loopt aan het einde van het seizoen uit zijn contract.

Volgens VI moet Adekanye in de Galgenwaard zorgen voor de nodige 'creativiteit op de vleugels'. De in Nigeria geboren buitenspeler staat al enige tijd op de radar van het Utrechtse scoutingsapparaat. Adekanye kreeg onlangs een aanbod om zijn contract in Liverpool te verlengen, maar bedankte voor de eer.

De twintigjarige vleugelaanvaller wacht nog steeds op zijn profdebuut, maar heeft al een wonderbaarlijke carrière achter de rug. Als twaalfjarige besloot hij om de Ajax-opleiding te verruilen voor FC Barcelona. Na één jaar 'op huurbasis' bij PSV, kwam Adekanye in 2015 bij Liverpool terecht. De tiener stond onlangs de NOS al te woord en liet daarin weten dat de gedachte aan een transfer naar de Eredivisie 'weleens door zijn hoofd gaat'.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws