Ajax, Barça, PSV én Liverpool voor twintigste verjaardag: 'Ik houd van avontuur'

Ajax, Barça, PSV én Liverpool voor twintigste verjaardag: 'Ik houd van avontuur'

Gepubliceerd: vrijdag 12 april 2019 om 09:17vr 12-04-2019 om 09:17

Laatste update: vrijdag 12 april 2019 om 09:26vr 12-04-2019 om 09:26

Bobby Adekanye vierde in februari zijn twintigste verjaardag en moet zijn profdebuut nog maken, maar heeft al een cv om u tegen te zeggen. De jeugdinternational met Nigeriaanse roots vertrok in 2011 van Ajax naar FC Barcelona en belandde via PSV bij Liverpool.

Adekanye zal echter op zoek moeten naar een nieuwe club: Liverpool bood hem aan om zijn aflopende contract te verlengen, maar de gesprekken liepen op niets uit. "Jammer, want ik wil graag iets opbouwen bij Liverpool, maar ik mis een plan", vertelt hij aan de NOS. Hoewel Adekanye al een aantal keer mee mocht trainen met het eerste elftal van manager Jürgen Klopp, proefde hij weinig vertrouwen. "Klopp zegt soms dat ik gewoon mijn ding moet blijven doen, maar wie weet zegt hij dat ook tegen anderen."

De aanvaller gaat uitgebreid de tijd nemen in zijn zoektocht naar een nieuwe club. "Ik ga van de zomer lekker zitten met mijn zaakwaarnemer, vader en moeder en daarna maak ik mijn keuze. Geld is niet belangrijk, ik wil mijn debuut in het profvoetbal maken." Dat zou hij bijvoorbeeld in de Eredivisie kunnen doen. "Die gedachte gaat ook weleens door mijn hoofd."

Bang om zijn draai te moeten vinden in een nieuwe omgeving, is Adekanye niet: als twaalfjarige jeugdspeler ging hij al in zijn eentje naar Barcelona. "Ik dacht: deze kans krijg ik misschien maar een keer in mijn leven", blikt hij terug. "Ik ben een jongen die van avontuur, reizen en nieuwe ervaringen houdt. Dus ik pakte mijn koffertje in en ging er meteen heen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws