NOS: 54 bewapende Ajax-supporters aangehouden in Turijn en het land uitgezet

NOS: 54 bewapende Ajax-supporters aangehouden in Turijn en het land uitgezet

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 06:54di 16-04-2019 om 06:54

Laatste update: dinsdag 16 april 2019 om 07:42di 16-04-2019 om 07:42

De Italiaanse politie heeft maandagavond 54 Ajax-supporters aangehouden, meldt de NOS. De meegereisde fans werden betrapt met boksbeugels, rookbommen en voetzoekers kunnen de wedstrijd tegen Juventus van dinsdagavond op hun buik schrijven.

De bewapende supporters hadden zich verzameld in twee bussen, die maandagavond tot stilstand werden gebracht door de lokale politie. Deze nam de aanwezige wapens in beslag. Volgens de NOS én La Gazzetta dello Sport zijn er geen arrestaties verricht, maar zullen de 54 fans dinsdagochtend het land uit worden gezet, waardoor men de wedstrijd tegen Juventus aan zich voorbij moet laten gaan.

Italiaanse media meldden maandagmiddag al dat vijf Ajax-fans, in het bezit van boksbeugels en bitjes, waren gearresteerd door de politie. De heenwedstrijd in Amsterdam kende ook al een onrustige aanloop. Meerdere bewapende Juventus-supporters werden toen aangehouden door de Nederlandse politie. De ME greep bovendien hard in tijdens de Entrada voorafgaand aan de wedstrijd, onder meer door een waterkanon los te laten op de menigte die de Johan Cruijff Arena wilde betreden.

Om 21.00 uur zullen Juventus en Ajax aftrappen voor deel twee van het kwartfinale-tweeluik. La Vecchia Signora verdedigt een 1-1 'voorsprong'.

Poll

Gaat Ajax zich ten koste van Juventus plaatsen voor de halve finale van de Champions League?

(12796 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws