Steun uit Amsterdam voor FC Twente: 'Zo'n club met zo'n aanhang, moet je bedienen'

Steun uit Amsterdam voor FC Twente: 'Zo'n club met zo'n aanhang, moet je bedienen'

16-04-2019 07:34
141

Het besluit van Ajax om de kampioenswedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente niet in de Johan Cruijff Arena af te laten werken, heeft veel stof doen opwaaien. Voormalig teammanager David Endt vindt dat Ajax de Tukkers tegemoet hoort te komen.

Endt was maandagavond getuige van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong Ajax en Go Ahead Eagles. Deze werd afgewerkt op Sportpark De Toekomst, waar FC Twente vrijdagavond de titel veilig kan stellen. "Ik vind dat FC Twente in de Arena moet spelen. De wedstrijd is van buitenproportioneel belang. Zo'n grote club, met zo'n grote aanhang, moet je bedienen", laat een gedecideerde Endt echter weten aan TC/Tubantia. "FC Twente heeft het hele seizoen voor volle uitvakken gezorgd. Ik zou de zinnigheid van nadenken laten prevaleren."

Wedden

Meer odds

De Enschedeërs dienden maandag een officieel verzoek in bij Ajax om de wedstrijd te verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena, maar stuitten op tegenwerking van de Amsterdammers. "We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem", liet een woordvoerder van Ajax weten.