Steun uit Amsterdam voor FC Twente: 'Zo'n club met zo'n aanhang, moet je bedienen'

Steun uit Amsterdam voor FC Twente: 'Zo'n club met zo'n aanhang, moet je bedienen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 07:34di 16-04-2019 om 07:34

Het besluit van Ajax om de kampioenswedstrijd tussen Jong Ajax en FC Twente niet in de Johan Cruijff Arena af te laten werken, heeft veel stof doen opwaaien. Voormalig teammanager David Endt vindt dat Ajax de Tukkers tegemoet hoort te komen.

Endt was maandagavond getuige van de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen Jong Ajax en Go Ahead Eagles. Deze werd afgewerkt op Sportpark De Toekomst, waar FC Twente vrijdagavond de titel veilig kan stellen. "Ik vind dat FC Twente in de Arena moet spelen. De wedstrijd is van buitenproportioneel belang. Zo'n grote club, met zo'n grote aanhang, moet je bedienen", laat een gedecideerde Endt echter weten aan TC/Tubantia. "FC Twente heeft het hele seizoen voor volle uitvakken gezorgd. Ik zou de zinnigheid van nadenken laten prevaleren."

De Enschedeërs dienden maandag een officieel verzoek in bij Ajax om de wedstrijd te verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena, maar stuitten op tegenwerking van de Amsterdammers. "We begrijpen dat Twente graag met meer supporters naar de wedstrijd wil komen, maar dat is niet ons probleem", liet een woordvoerder van Ajax weten.

Poll

Hoe eindigt Jong Ajax-FC Twente?

(4187 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws