Vermeulen maakt Twente met grond gelijk: 'Hadden ze maar niet moeten degraderen'

Vermeulen maakt Twente met grond gelijk: 'Hadden ze maar niet moeten degraderen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 april 2019 om 08:25di 16-04-2019 om 08:25

Arno Vermeulen kan geen begrip opbrengen voor het standpunt van FC Twente en maakt de club met de grond gelijk. Twente wil dat de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax van komende vrijdag niet op sportpark De Toekomst, maar in de Johan Cruijff Arena wordt gespeeld. Zo kunnen er meer Twente-fans naar Amsterdam afreizen.

Ajax liet al weten niet open te staan voor het verzoek van Twente en Vermeulen begrijpt dat goed. "Ik vind het echt onzin. Dan hadden ze maar niet moeten degraderen", zegt de NOS-commentator bij Sportforum.

"Jong Ajax speelt het hele jaar op De Toekomst. Zij bepalen waar de wedstrijd wordt gespeeld. Toevallig kun je daar kampioen worden. Ik vind het echt een non-discussie. Ze denken daar dat ze alles voor elkaar kunnen krijgen. Ze hebben weer vijftien miljoen uit de zak van de gemeente geklopt. Nu moet er weer in de Arena worden gevoetbald. Dat antwoord hebben ze gekregen: nee! Ze mogen wel iets meer bescheiden zijn daar."

Dat Twente veel kritiek heeft gekregen op het verzoek heeft voor een deel te maken met het negatieve sentiment rond de club. "Zo!", zegt Vermeulen. "Ajax wat minder, maar Feyenoord wel (in het verleden boos, red.)."

"Ze zijn boos geweest omdat spelers zoals Leroy Fer niet naar Feyenoord, maar naar FC Twente gingen omdat ze daar meer geld konden verdienen. Toen riepen ze al bij Feyenoord dat journalisten daar eens goed naar moesten kijken, want het kon niet wat er bij Twente gebeurde. Dat bleek later wel."

De kans is aanwezig dat er alsnog ruim 1000 Twente-supporters naar Amsterdam komen. "Als club moet je het afraden. Je kunt hem live op televisie zien", zegt Vermeulen. "Schermen opstellen? Dan doe je dat desnoods, maar ze moeten niet ineens alles op z'n kop zetten omdat zij toevallig bij Ajax kampioen kunnen worden."

Lees ook: Steun uit Amsterdam voor FC Twente: 'Zo'n club met zo'n aanhang, moet je bedienen'

Lees ook: Ajax ligt dwars en werkt niet mee aan FC Twente-verzoek: 'Niet ons probleem'

Poll

Eens met Vermeulen?

(3138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws