FC Twente reageert: 'Uitermate vervelend dat deze beslissing is genomen'

FC Twente reageert: 'Uitermate vervelend dat deze beslissing is genomen'

16-04-2019 19:35 Laatste update: 19:42
70

FC Twente betreurt het besluit van de gemeentes Ouder-Amstel en Amsterdam om een streep te zetten door de kampioenswedstrijd tegen Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Dat laten de Tukkers dinsdagavond weten in een verklaring.

"We vinden het uitermate vervelend dat enkele dagen voor deze belangrijke wedstrijd, een duel waar het kampioenschap op het spel staat voor FC Twente, deze beslissing is genomen", vertelt algemeen directeur Paul van der Kraan op de clubsite. "Het is heel jammer dat we deze wedstrijd niet kunnen spelen, maar we respecteren het besluit van de burgemeester van Ouder-Amstel en Amsterdam."

Ook de KNVB reageerde al teleurgesteld op het besluit om het duel te verbieden. FC Twente had vrijdag bij een zege op Ajax kampioen kunnen worden. Om die reden - en vanwege het feit dat duizenden fans wilden meereizen - had de Enschedese club graag in de Johan Cruijff Arena gespeeld. De Toekomst is met een uitvak van slechts 185 plekken niet berekend op de invasie van Twente-supporters.