Update: Kampioen FC Twente mag op maandagavond naar de Toekomst

Update: Kampioen FC Twente mag op maandagavond naar de Toekomst

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 11:21wo 24-04-2019 om 11:21

De kampioenswedstrijd van FC Twente tegen Jong Ajax is afgelast. Dat meldt De Telegraaf dinsdag. Lokale overheden zijn van mening 'dat de veiligheid niet gegarandeerd kan worden' op sportcomplex De Toekomst. 

Inmiddels meldt ook TC/Tubantia dat de gemeentes Ouder-Amstel en Amsterdam besloten hebben om de wedstrijd van aanstaande vrijdag te verbieden.

De hele dag werd er al gesproken en gespeculeerd over de wedstrijd tussen Jong Ajax en Twente. De Tukkers kunnen in Amsterdam kampioen worden, maar op De Toekomst is er slechts plaats voor 185 bezoekende fans uit Enschede. Een verzoek om de kampioenswedstrijd te verplaatsen naar de Johan Cruijff Arena, werd door Ajax geweigerd.

Burgemeester Femke Halsema liet al doorschemeren dat de wedstrijd mogelijk verboden zou worden als Ajax en Twente geen overeenstemming konden bereiken over een alternatieve locatie. Nu is dus bekend geworden dat het affiche is afgelast. Verwacht wordt dat er duizenden fans uit Enschede afreizen naar Amsterdam om een mogelijk kampioensfeest te vieren. Om 'wanordelijkheden en verstoringen van de openbare orde voor te zijn' is ingegrepen.

Update 24/4 11.21: De wedstrijd tussen Jong Ajax-FC Twente wordt ingehaald op maandagavond 29 april, heeft de KNVB woensdagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De kersverse Keuken Kampioen Divisie-kampioen zal om 20.00 uur aftrappen op Sportpark De Toekomst. De wedstrijd is ingepland tussen de één-na-laatste en laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie in.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws