Gullit sneert naar Guardiola: 'Erfenis van Rijkaard, die liet Messi ook debuteren'

Gullit sneert naar Guardiola: 'Erfenis van Rijkaard, die liet Messi ook debuteren'

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 18:41do 18-04-2019 om 18:41

Pep Guardiola en Manchester City werden woensdag op krankzinnige wijze uitgeschakeld in de Champions League. Ruud Gullit ziet dat de Catalaanse succesmanager er maar niet in slaagt om de Cup met de Grote Oren weer eens omhoog te houden.

De Nederlandse analist kan maar één reden bedenken. "Het komt doordat hij Lionel Messi niet heeft", zegt Gullit bij beIN Sports. "Dat maakt zo'n groot verschil. Hij probeerde het met Bayern München en was dichtbij, maar het lukte hem niet. De Bundesliga winnen is nauwelijks nog een prestatie, want ze winnen hem bijna elk jaar."

Guardiola won de Champions League twee keer met FC Barcelona, maar na Bayern weet hij de prijs ook met City nog niet te winnen. "Ik weet dat dít is wat Pep wil: hij wil de Champions League. Het spijt me voor hem dat het niet lukt. Maar je kunt geen team kopen om dat te bewerkstelligen. Ik zie de passie bij hem, maar zo werkt het niet. Het is een grote klap voor zijn team."

Gullit deelt nog een kleine sneer uit aan Guardiola, die volgens hem niet de credits verdient voor de grote doorbraak van Messi. "Natuurlijk had hij bij Barça een geweldig team, dat was een erfenis van Frank Rijkaard, die Messi ook al had laten debuteren. Daarna werd Messi nog belangrijker. Hij was van vitaal belang voor Guardiola in heel veel wedstrijden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws