Vertonghen treft vriend van Ajax: 'Ook buiten het voetbal gaan we met elkaar om'

Vertonghen treft vriend van Ajax: 'Ook buiten het voetbal gaan we met elkaar om'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 17:55za 20-04-2019 om 17:55

Jan Vertonghen heeft op z'n zachtst gezegd heel veel zin in de Champions League-wedstrijden tegen Ajax. In gesprek met Ziggo Sport komt de Belgische verdediger van Tottenham Hotspur superlatieven tekort voor zijn oude club.

Vertonghen kwam zaterdag met Spurs in actie tegen Manchester City (1-0 verlies) en verscheen na afloop voor de camera. Hij kijkt uit naar de dubbele ontmoeting met Ajax. "Dat is superbijzonder. Zowel uit als thuis zal het heel apart worden, ik ken nog veel mensen daar, ook in het team", zei hij volgens Voetbal International. "Ik heb onder meer een heel goede band met Daley Blind, we gaan ook buiten het voetbal goed met elkaar om."

Toch zorgen de wedstrijden op dinsdag 30 april en woensdag 8 mei ook voor gemengde gevoelens. "Het is leuk, maar ook heel raar om tegen Ajax te spelen. Daley heeft dat natuurlijk al meegemaakt in de Europa League-finale. Ik heb één keer tegen Ajax gespeeld met RKC", verwees hij naar een wedstrijd in 2007, waarin hij scoorde en Ajax indirect van de landstitel hield. "Dat was een heel andere situatie natuurlijk, maar het is wel apart."

Vertonghen is onder de indruk van Ajax, waar hij tussen 2003 en 2012 speelde. "Ik vind niet dat wij de favoriet zijn, het is een beetje fifty-fifty, denk ik. Als je me dit aan het begin van het seizoen had gevraagd, had ik direct ja gezegd. Maar als je ziet hoe Ajax de laatste maanden speelt in de competitie en vooral in Europa... Dan is het geen indekken, het is gewoon de realiteit dat Ajax verdiend heeft gewonnen in die twee rondes."

"Als Ajax in de Premier League zou spelen, zouden ze ook meespelen om de top-vier of de top-zes", aldus Vertonghen. "Dat weet ik honderd procent zeker. Ik denk dat het voor de neutrale liefhebber een heel leuke wedstrijd wordt."

Poll

Wie haalt de finale, Ajax of Spurs?

(9286 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws