Ten Hag: 'Ik heb hem geknuffeld, maar je bent hem tegen Vitesse wel kwijt'

Ten Hag: 'Ik heb hem geknuffeld, maar je bent hem tegen Vitesse wel kwijt'

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 10:16zo 21-04-2019 om 10:16

Erik Ten Hag prijst de rol van Klaas-Jan Huntelaar, maar is ook kritisch op de 35-jarige spits. Huntelaar maakte zich zaterdag tegen FC Groningen onsterfelijk door vlak na zijn invalbeurt de winnende goal te maken. Scheidsrechter Dennis Higler gaf de spits een gele kaart omdat hij zijn shirt uittrok. Uiteindelijk kreeg Huntelaar rood vanwege een elleboogstoot.

"Hij deed in eerste instantie waar hij voor gekomen is", zegt Ten Hag tegen FOX Sports. "Ik wil ook even de rol van Kasper Dolberg belichten. We zijn heel offensief gaan spelen. Kasper won het duel aan de linkerkant en Huntelaar maakte uiteindelijk de goal. Het tweede (shirt uittrekken, red.) moet hij niet doen. Dat dacht ik ook al. Zeker een ervaren speler niet, maar dat tekent hem ook. Hij is zo blij en heeft nog zoveel energie. Je zal niet zeggen dat hij 35 is."

Huntelaar werd gebracht om Ajax de overwinning te bezorgen. De wedstrijd tegen Groningen zat muurvast. Huntelaar bracht het gif dat Ajax nodig had. "Daar staat hij ook voor. Dat eisen we ook van hem. Daarom is hij hier ook, maar op het einde gaat hij even te ver (elleboogstoot, red)."

"Boos? Ik heb hem als eerste geknuffeld vanwege de goal, maar je bent hem dinsdag (tegen Vitesse, red.) wel kwijt. Dat is de mindere kant. Het had ook anders af kunnen lopen, maar dat ben ik dan even vergeten."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Heeft Ajax terecht gewonnen?

(2213 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws