NAC-icoon Karelse wilde niet afzien in stromende regen: 'Jij wel? Doe je aan SM?'

NAC-icoon Karelse wilde niet afzien in stromende regen: 'Jij wel? Doe je aan SM?'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 08:30do 25-04-2019 om 08:30

NAC Breda-icoon John Karelse kijkt met pijn in zijn hart naar de prestaties van zijn club. De 48-jarige Zeeuw stond jarenlang als doelman onder de lat in Breda en fungeerde tussen 2010 en 2012 als trainer, maar nam woensdagavond niet de moeite om naar NAC-Feyenoord te krijgen.

De Brabanders verloren in de stromende regen met 0-4 van Feyenoord en wachten nu op het laatste duwtje richting de Keuken Kampioen Divisie. Karelse voelde de bui vooraf al hangen. "Jij gaat wel? Doe je aan SM?", liet hij eerder op de woensdag weten aan De Volkskrant. De oud-keeper blijft zich verbazen over het gebrek aan strijdlust in de spelersgroep. "Zo kieskeurig is het NAC-publiek niet. Stroop die mouwen op en ze juichen voor je. Maar ik zie vooral mooiweervoetballers."

Ook organisatorisch klopt er weinig in het Rat Verlegh Stadion, stelt Karelse vast. "Trainers sneuvelen bij bosjes, het zal echt niet iedere keer aan hen liggen, wel? Er zijn veel verschillende stromingen die invloed willen uitoefenen, maar niemand krijgt ze dezelfde kant op." De wanorde in het Rat Verlegh Stadion bezorgt Karelse veel hoofdpijn. "Ik zit meestal met pijn in het hart en een klotengevoel."

NAC blijft na de ontluisterende nederlaag tegen Feyenoord op vijf punten achterstand van Excelsior staan. Wanneer de Kralingers donderdagavond winnen bij ADO Den Haag, is het definitief einde verhaal voor NAC.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws