Van Hooijdonk jr. legt vinger op zere plek: 'Was er weer niet, repeterend verhaal'

Van Hooijdonk jr. legt vinger op zere plek: 'Was er weer niet, repeterend verhaal'

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 06:47do 25-04-2019 om 06:47

NAC Breda-spits Sydney van Hooijdonk was donderdagavond 45 minuten aan wedstrijdervaring rijker, maar een illusie armer. De zoon van analist Pierre van Hooijdonk mocht bij een 0-2 achterstand tegen Feyenoord invallen, verloor uiteindelijk met 0-4 en stond na afloop gedesillusioneerd voor de VP-camera.

Bennett van Fessem
BREDA

NAC streed in de stromende regen voor zijn allerlaatste kans op lijfsbehoud, maar leek daar geen moment in te geloven. "We konden het gewoon niet opbrengen", concludeert Van Hooijdonk. "Tijdens wedstrijden waarin we 'moesten', tegen FC Emmen, De Graafschap en Fortuna Sittard, is het er weer niet. Dat is een repeterend verhaal. Moeilijk om uit te leggen waarom we dat niet kunnen, ik begrijp het zelf eigenlijk ook niet."

Op slag van rust viel de 'Vorentscheidung': NAC kwam met 0-2 achter na een kolossale blunder van doelman Benjamin van Leer. "Dat vind ik hartstikke sneu voor Benjamin. Iedereen maakt fouten en dat gun ik hem ook niet", aldus Van Hooijdonk, die halverwege inviel maar weinig bij kon dragen. "Je staat 0-2 achter en Feyenoord is op alle fronten beter. Dan is het mijn taak om mijn stinkende best te doen en er nog iets van te maken. Ik heb nog geprobeerd te rennen, meer kon ik eerlijk gezegd niet."

Bekijk hieronder ons volledige interview met Van Hooijdonk:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws