'Bartomeu hoopt dat De Jong tien jaar lang één van de beste drie ter wereld is'

'Bartomeu hoopt dat De Jong tien jaar lang één van de beste drie ter wereld is'

Gepubliceerd: zaterdag 27 april 2019 om 18:18za 27-04-2019 om 18:18

Laatste update: zaterdag 27 april 2019 om 18:28za 27-04-2019 om 18:28

Bij FC Barcelona hebben ze hoge verwachtingen van Frenkie de Jong, weet de in Nederland opgegroeide journalist Simon Kuper. De columnist van de Financial Times sprak na het afronden van de transfer met Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu.

Kuper liet Bartomeu weten dat hij De Jong een goede voetballer vindt, schrijft hij zaterdag in het Algemeen Dagblad. 'Toen sprak Bartomeu zijn hoop uit dat De Jong tien jaar lang één van de drie beste spelers ter wereld zou zijn', memoreert de in Parijs woonachtige journalist en sportschrijver. Bartomeu kon het bovendien goed vinden met de vader van De Jong. "Want hij is net zo enthusiast als wij over Johan Cruijff. Hij is fan van het spel van Laranja Mecánica, van het Nederlands elftal van het WK 1974", wordt de voorzitter geciteerd door Kuper.

De schrijver onthult ook het 'verkooppraatje', waarmee Bartomeu zijn nieuwste Nederlandse aanwinst over de streep heeft getrokken. "Als je een coach zoekt, moet je Pep Guardiola hebben, maar als hij Manchester City verlaat dan weet ik niet wie er de volgende coach wordt. Als je geld zoekt, ga dan naar PSG", zei de voorzitter volgens Kuper tegen De Jong. De voetbalfilosofie van Barça was echter de onderscheidende factor, aldus Bartomeu. "Wie er ook coach van Barça wordt in jouw leven, de speelstijl verandert niet. Ajax en Barça, wij hebben dezelfde voetbalfilosofie."

FC Barcelona maakte eind januari bekend dat het De Jong voor vijf seizoenen heeft vastgelegd. De controleur uit Arkel komt na de zomer over van Ajax.

Poll

Gaat Frenkie de Jong meteen een basisplaats opeisen bij Barça?

(13364 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws