Barça-preses vertelt over De Jong-transfer: 'Toen besloot ik vliegtuig te pakken'

Barça-preses vertelt over De Jong-transfer: 'Toen besloot ik vliegtuig te pakken'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 16:29wo 13-03-2019 om 16:29

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 16:36wo 13-03-2019 om 16:36

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu stapte direct het vliegtuig in toen hij hoorde dat Frenkie de Jong mogelijk niet voor FC Barcelona zou kiezen. De voorzitter van de Catalanen is druk bezig de grootste talenten binnen te halen voor een Barcelona na Lionel Messi.

Dat vertelt Bartomeu in gesprek met de BBC. "Toen ik dacht dat hij misschien niet naar Barcelona zou komen, besloot ik het vliegtuig te pakken om met hem en zijn familie te praten. Ik heb geprobeerd uit te leggen welke dingen Barça als club en Barcelona als stad hem kunnen bieden", aldus Bartomeu. "Hij zal de komende jaren bij onze club en in onze stad zijn. De beslissing die hij heeft genomen, zal zijn leven voorgoed veranderen."

Bartomeu stelt dat FC Barcelona al druk bezig is met het leven na Lionel Messi. "Met Lionel Messi hebben we de beste speler in de geschiedenis van het voetbal. Er komt een dag waarop hij stopt. We moeten de club daarop voorbereiden. Daarom halen we jonge talenten als Dembélé, Coutinho en Frenkie de Jong. We moeten de jaren van excellentie en succes doorzetten."

Lees ookAjax kondigt enorme transfer van De Jong naar Barcelona aan

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws