R. De Vries velt oordeel over Ajax-aankopen: 'Het is een gokje'

R. De Vries velt oordeel over Ajax-aankopen: 'Het is een gokje'

Gepubliceerd: zondag 28 april 2019 om 17:48zo 28-04-2019 om 17:48

Laatste update: zondag 28 april 2019 om 17:51zo 28-04-2019 om 17:51

Ajax-fan Peter R. De Vries is benieuwd naar de verrichtingen van aankopen Kjell Scherpen en Kik Pierie bij hun nieuwe club. Ajax wist de FC Emmen-doelman en de sc Heerenveen-verdediger deze maand te strikken. Beiden moeten aan de bak, denkt De Vries. 

"Het zal een beetje moeten blijken hoe dat uitpakt. De lat is hoger komen te liggen bij Ajax", zegt De Vries - naast Ajax-supporter ook zaakwaarnemer - voor de camera van VTBL

"Een speler als Perr Schuurs is er bijvoorbeeld nog niet. Toen hij werd aangekocht, had iedereen toch het gevoel dat het geen gekke aankoop was van Ajax. Ajax is nu een halve finalist en daar horen andere spelers en eisen bij."

De komst van Pierie ziet hij dan ook als een 'gokje'. "Maar Ajax kan zich dit soort gokjes nu permitteren. Het geld is er, de mogelijkheden zijn er. Voor zo'n speler is het een enorme buitenkans. Lukt het onverhoopt niet op lange termijn om door te breken, dan heeft-ie een mooie leerschool gehad en kan hij ongetwijfeld bij de subtop terecht."

Over Scherpen: "Dat is een keeper van negentien jaar die inmiddels meer dan 30 Eredivisie-duels op zijn naam heeft staan. Hij zal goed gemonitord zijn door Ajax. Ik heb het idee dat hij een goede keeper is."

Poll

Zie jij in Scherpen een toekomstige keeper van Ajax 1?

(14540 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws