Ajax moet tussen die twee duels een bekerfinale spelen. Is dát dan oneerlijk?

"Ajax moet tussen die twee duels een bekerfinale spelen. Is dát dan oneerlijk?"

29-04-2019 08:12
39

Rafael van der Vaart kan weinig met de uitlatingen van Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino, die het 'oneerlijk' vindt dat Ajax meer rust heeft in aanloop naar de eerste Champions League-wedstrijd. Tottenham moest dit weekend spelen in de competitie, terwijl de KNVB een volledige Eredivisie-speelronde heeft verzet.

Pochettino gebruikte vermoeidheid als argument. "Ik word een beetje moe van die trainers. Een trainer zegt altijd dat hij achttien gelijkwaardige spelers heeft, maar het is allemaal lulkoek", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal. "Je hebt namelijk maar twaalf of dertien spelers waarvan een trainer zegt: die kan ik opstellen. Tottenham heeft zoveel spelers. Dan geef je ze maar rust."

Ook Algemeen Dagblad-journalist Sjoerd Mossou is kritisch. "Ik vind het heel oneerlijk dat zij zes keer zoveel televisiegeld krijgen. Dat is onzin. Het is een cliché, maar er zijn altijd oneerlijkheden. Ajax moet tussen die twee wedstrijden een bekerfinale spelen. Is dát dan oneerlijk?"

Van der Vaart vindt niet dat de selectie van Tottenham zo breed is. "Eigenlijk liegen ze, want ze hebben er maar dertien of veertien waarvan ze denken dat het top is. De rest telt niet mee. Dat blijkt in drukke fases, want ze stellen wel het beste elftal op."