'Met onze cijfers en data ging Ten Hag naar een wetenschapper in Duitsland'

'Met onze cijfers en data ging Ten Hag naar een wetenschapper in Duitsland'

29-04-2019 12:26 Laatste update: 12:35
36

Jan Kromkamp ziet het wel gebeuren: Erik ten Hag als opvolger van Ronald Koeman bij Oranje. Kromkamp werkte bij Go Ahead Eagles samen met de huidig trainer van Ajax. Hij raakte toen onder de indruk van de toewijding van Ten Hag. 

"Erik kwam altijd als eerste op de club en ging als laatste weg", blikt de voormalig Oranje-international terug met de Stentor. "Ik kende hem nog uit mijn tijd bij PSV, toen Erik assistent was van Fred Rutten. Hij wilde verder professionaliseren bij Go Ahead en dat was nodig ook. Dat hij bijvoorbeeld stretchers liet brengen om ons te laten rusten tussen trainingen door, verbaasde mij niet."

"Zijn periodisering is geweldig. Bij Ajax werkt hij met een select groepje spelers, net als bij ons destijds. Toch is er amper fysiek verval waarneembaar. Met onze cijfers en data ging Erik naar een wetenschapper in Duitsland, hij liet hij ze analyseren. Dat pakte geweldig uit. Wat als Ajax kampioen wordt en de finale van de Champions League haalt? Dit is zó knap. Hier zit een idee achter."

Ten Hag gaat de absolute top halen, voorspelt Kromkamp. "Het zou mij niet verbazen als hij over een aantal jaar bondscoach wordt."