Jol claimt cruciale rol in ontwikkeling Tottenham-drietal: 'Hij is mijn speler'

Jol claimt cruciale rol in ontwikkeling Tottenham-drietal: 'Hij is mijn speler'

Gepubliceerd: maandag 29 april 2019 om 14:31ma 29-04-2019 om 14:31

Laatste update: maandag 29 april 2019 om 14:33ma 29-04-2019 om 14:33

Martin Jol heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Christian Eriksen. Dat stelt de oud-trainer van Ajax.

Jol begon in 2009 aan zijn Ajax-klus en kreeg in Amsterdam te maken met Vertonghen, Alderweireld en Eriksen. De drie topspelers horen inmiddels bij het Spurs-meubilair, maar stonden in die periode nog aan het begin van hun carriére.

"Jan Vertonghen is mijn speler", zegt Jol in een interview met The Telegraph. "Hij was een linksback en middenvelder en ik heb hem getransformeerd tot centrale verdediger. Van Toby Alderweireld heb ik een basisspeler gemaakt. Toby en Jan speelden onder mij al samen. De één was 20, de ander 21. We hadden een ongelooflijk seizoen. In eigen huis kregen we maar vier goals tegen."

Ook Eriksen werd gekneed door Jol. "Hij maakte onder mij zijn debuut", zegt de oud-trainer van zowel Ajax als Tottenham. "Christian was 17 en speelde niet eens voor Jong Ajax. Ik heb hem in één keer in het eerste elftal gezet. Ik denk dat Christian nu de meest invloedrijke speler van zijn type is in Engeland. Als hij niet speelt, zie je een ander Spurs."

Poll

Wat wordt Tottenham - Ajax dinsdagavond?

(24482 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws