'Real Madrid, dat zou een goede ploeg zijn voor Donny van de Beek'

'Real Madrid, dat zou een goede ploeg zijn voor Donny van de Beek'

06-05-2019 14:44
90

Real Madrid zou een prima ploeg zijn voor Donny van de Beek. Dat zei Ruud Gullit zondagavond bij talkshow Rondo op Ziggo Sport. Gullit hoopt dat Van de Beek goed nadenkt over zijn volgende club, mocht hij in de zomer kiezen voor een stap hogerop. 

"Als Van de Beek naar een andere club gaat, hoop ik dat-ie niet hetzelfde doet als Davy Klaassen", zei Gullit, toen de toekomst en potentie van Van de Beek (22) besproken werd. "Klaassen ging naar Everton, een ploeg die niet speelt als Ajax. Dan kom je niet aan hetzelfde rendement."

De analist en oud-trainer denkt dat Van de Beek het niveau heeft voor Real Madrid. "Hij zou heel goed passen bij Real Madrid, want daar spelen ze heel aanvallend voetbal. Dan komt-ie constant in de zestien. Dat zou een goede ploeg voor hem zijn. Of-ie gaat spelen bij Real? Ik denk van wel. Ik denk dat hij daar heel goed past."

Van de Beek heeft in Amsterdam een contract tot medio 2022. Dit seizoen was de Oranje-international 15 keer trefzeker in 46 officiële duels. Volgens diverse media hebben onder meer Tottenham Hotspur, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund en SSC Napoli belangstelling voor Van de Beek,