'Ga ik naar Ajax, wordt FC Twente kampioen. Alsof ik niet kampioen mág worden'

'Ga ik naar Ajax, wordt FC Twente kampioen. Alsof ik niet kampioen mág worden'

Gepubliceerd: zaterdag 11 mei 2019 om 10:27za 11-05-2019 om 10:27

Laatste update: zaterdag 11 mei 2019 om 10:32za 11-05-2019 om 10:32

Voor Ajax-aanvoerster Kika van Es lijkt haar verblijf in Amsterdam beperkt te blijven tot één seizoen. De linksback van de Oranje Leeuwinnen kwam afgelopen zomer over van FC Twente, maar mikt op een transfer naar het buitenland.

Tijdens de winterstop was het al bijna zover, laat Van Es weten aan Het Parool: Arsenal had concrete belangstelling. "Maar Ajax wilde dat ik bleef, omdat we voor het kampioenschap speelden. Het is nog steeds een droom van mij om in het buitenland te spelen." Dat de tussentijdse transfer niet van de grond kwam, zorgde dan ook voor teleurstelling bij de 27-jarige Brabantse. "Ik was er wel even verdrietig over dat ik destijds niet naar Arsenal mocht, trainde ook niet zoals het zou moeten, omdat ik het niet uit mijn hoofd kreeg. Maar later zet je weer de knop om. Je wil ook in beeld blijven bij Oranje."

Onlangs volgde een nieuwe teleurstelling. Ajax streed met Van Es' oude club FC Twente om de landstitel, maar moest voorrang verlenen aan de Tukkers. "Vorig jaar verloor ik met Twente de kampioenswedstrijd van Ajax en dan ga je naar Ajax en wordt Twente kampioen. Het lijkt alsof ik geen kampioen mág worden. Het is mij in elf jaar eredivisie niet gelukt", treurt de verdedigster.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws