Van Bommel: 'Maar één kans weggegeven tegen ploeg die van Real en Juve wint...'

Van Bommel: 'Maar één kans weggegeven tegen ploeg die van Real en Juve wint...'

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 06:50di 14-05-2019 om 06:50

PSV-trainer Mark van Bommel beseft dat er werk aan de winkel is in het Philips Stadion. De Eindhovenaren verspeelden de landstitel aan Ajax en dreigen diverse bepalende spelers kwijt te raken.

"Onze cijfers zijn dit seizoen prima, maar daar draait het uiteindelijk niet om. We hebben geen prijs gewonnen", zegt Van Bommel in De Telegraaf. Hij trekt het boetekleed aan. "Daar moet ik niet voor weglopen. Ik ben hiervoor verantwoordelijk, want ik maak de opstelling." Vooral zijn keuze om veelvuldig te schuiven op het middenveld wordt betwist. "En voor de winterstop kreeg ik heel veel vragen waarom ik niet vaker wisselde. Tja…"

Van Bommel houdt vast aan zijn blok van twee op het middenveld, met een aanvallende middenvelder daarvoor. "En op die manier hebben we 95 keer gescoord, dus waar hebben we het over? Het is vanuit ons oogpunt gewoon doodzonde dat we het hebben weggegeven. Met name de uitwedstrijd tegen Ajax is natuurlijk cruciaal geweest. Ons plan klopte daar, we hebben maar één kans weggegeven tegen een ploeg die van Juventus en Real Madrid wint."

De kans is echter groot dat Van Bommel opnieuw moet beginnen. Onder meer Jeroen Zoet, Denzel Dumfries, Daniel Schwaab, Angeliño, Gastón Pereiro, Hirving Lozano, Steven Bergwijn en Luuk de Jong kunnen wel eens vertrekken. "Dat zal zomaar kunnen, maar we moeten het eerst allemaal maar afwachten."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Krijgt Van Bommel een voldoende voor dit seizoen?

(2148 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws