Cambuur profiteert van blunders Almere en gaat verder in play-offs om promotie

Cambuur profiteert van blunders Almere en gaat verder in play-offs om promotie

Gepubliceerd: dinsdag 14 mei 2019 om 22:44di 14-05-2019 om 22:44

SC Cambuur heeft zich dinsdag ten koste van Almere City FC geplaatst voor de halve finales van de nacompetitie. De Leeuwarders trokken in Flevoland met 2-1 aan het langste eind, mede door twee blunders van doelman Agil Etemadi.

Cambuur en Almere hadden elkaar in het eerste duel nog in evenwicht gehouden (2-2). De ploeg van scheidend trainer René Hake werd in de uitwedstrijd al snel in het zadel geholpen. Etemadi ging na een kwartier pijnlijk in de fout. Hij liet de bal uit zijn handen glippen na een ongelukkige botsing met Damon Mirani, waarna Nigel Robertha dankbaar profiteerde.

De ervaren sluitpost had moeite om die tegenslag te verwerken, want drie minuten later ging het weer mis. Hij tastte bij de tweede paal helemaal mis na een voorzet, waardoor de bal via Anwar Bensabouh in het eigen doel viel. Almere probeerde daarna wat terug te doen, drong ook wel aan, maar het kwam niet verder dan een treffer van Niek Vossebelt kort na rust.

Cambuur neemt het in de halve finale op tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Dat is op dit moment De Graafschap. Trainer Henk de Jong van de Doetinchemmers staat volgend seizoen aan het roer bij Cambuur. Eerder op de avond schakelde RKC Waalwijk al NEC uit.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws