Huntelaar: Ik heb er wel mijn gedachten over, zoals ik dat ook bij Justin had

Huntelaar: "Ik heb er wel mijn gedachten over, zoals ik dat ook bij Justin had"

Gepubliceerd: woensdag 15 mei 2019 om 23:14wo 15-05-2019 om 23:14

Laatste update: woensdag 15 mei 2019 om 23:23wo 15-05-2019 om 23:23

Klaas-Jan Huntelaar heeft met volle teugen genoten van het afgelopen seizoen. De kampioensploeg van Ajax is de leukste spelersgroep waarin hij zich heeft bewogen, vertelt de 35-jarige spits aan de NOS.

"Ik denk dat het sowieso een leuke groep was, ook al waren we geen kampioen geworden", aldus Huntelaar na de 1-4 zege op De Graafschap, waardoor Ajax beslag legde op de 34ste landstitel. "Het is de leukste groep die ik heb meegemaakt in mijn carrière. Het zijn leuke jongens, allemaal open gasten. Iedereen gunt het elkaar."

De vraag is in hoeverre de Ajax-selectie intact blijft deze zomer. Frenkie de Jong vertrekt naar FC Barcelona en er wordt nadrukkelijk getrokken aan spelers als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en David Neres. Huntelaar ziet daarin een rol weggelegd voor zichzelf.

"Natuurlijk praat je met jongens", zegt hij. "Maar het is hun eigen keuze. Ik kan ze niet tegenhouden. Ik heb er wel mijn gedachten over, zoals ik dat ook bij Justin (Kluivert, red.) had. Dat heb ik toen ook met hem besproken, maar uiteindelijk maken mensen eigen keuzes. Dat moet je doen in je carrière. Het is alleen niet altijd leuker in het buitenland."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws