Hazard, Felix, Dybala en Eriksen

Hete transferzomer: 11 spelers die voor 100 miljoen euro of meer kunnen verkassen

Hete transferzomer: 11 spelers die voor 100 miljoen euro of meer kunnen verkassen

20-05-2019 10:00 Laatste update: 10:13
47

Twintig jaar geleden sprak de Paus schande van de 100 miljoen gulden die Internazionale op tafel legde voor goalgetter Christian Vieri. De tijden zijn veranderd: van een transfersom met twee nullen ligt tegenwoordig niemand meer wakker. Nu de transfermarkt sinds deze week officieel weer geopend is, vragen wij ons af: welke sterspelers zorgen deze zomer voor de grote klappers? Voor wie liggen de chequeboekjes klaar? VoetbalPrimeur schuift elf vedettes naar voren. De genoemde waardes zijn afkomstig van Transfermarkt.com. 

Eden Hazard (Chelsea) | Transferwaarde: 150 miljoen euro | Gelinkt aan: Real Madrid
Vanwege een transferban mag Chelsea deze zomer én in januari 2020 geen spelers kopen, dus de enorme smak geld die superster Hazard gaat opleveren blijft voorlopig in kans. Spaanse media zijn er heilig van overtuigd dat de overstap van de Belg naar Madrid achter de schermen al zo goed als afgerond is. 

João Félix (Benfica) | Transferwaarde: 35 miljoen euro | Gelinkt aan: Manchester City, Manchester United en Juventus
De negentienjarige Félix is misschien wel het meest begeerde talent van dit moment. Dit seizoen ontpopte de Portugese tiener zich tot een sensatie in de aanval van Benfica. Juve hoopt Félix zich laat overhalen door idool Cristiano Ronaldo, maar een transfer naar een steenrijke ploeg uit Engeland ligt meer voor de hand. 

Jadon Sancho (Borussia Dortmund) | Transferwaarde: 80 miljoen euro | Gelinkt aan: Manchester United en Paris Saint-Germain
Wat zullen ze bij Manchester City spijt hebben: in 2017 besloot Sancho te vertrekken uit het Etihad Stadium omdat manager Pep Guardiola hem geen speeltijd in het eerste elftal kon of wilde beloven. Bij Dortmund ontwikkelde de vleugelflitser zich tot een absolute sensatie. De wereld ligt aan z'n voeten. 


David de Gea (Manchester United) | Transferwaarde: 70 miljoen euro | Gelinkt aan: Paris Saint-Germain en Juventus
Omdat het contract van De Gea in 2020 afloopt en United zich kapot is geschrokken van de salariseisen van de keeper,  behoort een verkoop in de zomer tot de mogelijkheden. Juventus en Paris Saint-Germain zouden op het vinkentouw zitten voor De Gea, die zomaar de duurste keeper ter wereld kan worden. Mocht hij inderdaad verkassen, dan schijnt Jasper Cillessen in beeld te komen als zijn opvolger. 

Antoine Griezmann (Atlético Madrid) | Transferwaarde: 150 miljoen euro | Gelinkt aan: FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Manchester City
Zei hij een jaar geleden nog bij Atlético te blijven, inmiddels is Griezmann compleet van gedachten veranderd. De Franse sterspeler vertrekt deze zomer uit Madrid. Een club die de vastgelegde afkoopsom van 120 miljoen euro op tafel legt, kan met Griezmann aan de haal gaan. 


Philippe Coutinho (FC Barcelona) | Transferwaarde: 100 miljoen euro | Gelinkt aan: Chelsea en Paris Saint-Germain
In januari 2018 ontving Liverpool ruim 100 miljoen euro van Barça voor Coutinho. In Camp Nou heeft de Braziliaanse balvirtuoos dat prijskaartje nog geen moment weten waar te maken. Nu de kampioen van Spanje zich met onder meer Griezmann en Matthijs de Ligt wil versterken, moeten andere spelers wellicht worden opgeofferd. Coutinho lijkt een logische kandidaat. 

Paulo Dybala (Juventus) | Transferwaarde: 100 miljoen euro | Gelinkt aan: Real Madrid, Bayern München, Atlético Madrid en Manchester United
Hoewel hij voor de zoveelste keer een landstitel op zijn palmares kon bijschrijven, heeft Dybala een rotseizoen achter de rug bij Juve. De Argentijn zat regelmatig op de bank en verpieterde in de schaduw van veelvraat Cristiano Ronaldo. Deze week vertelde een familielid dat Dybala op zoek is naar een nieuwe club. Vanuit Spanje, Duitsland en Engeland is er sprake van interesse. 

Paul Pogba (Manchester United) | Transferwaarde: 90 miljoen euro | Gelinkt aan: Juventus, Paris Saint-Germain, Real Madrid en FC Barcelona
Net als Coutinho heeft ook Pogba (nog) niet laten zien waarom er ooit meer dan 100 miljoen euro voor hem betaald is. Na het vertrek van José Mourinho bij United - tussen de Portugees en de Fransman klikte het totaal niet - kende Pogba even een opleving, maar richting het einde van een vreselijk 2018/19 deelde de middenvelder weer in de malaise. Zaakwaarnemer Mino Raiola schijnt achter de schermen een transferplannetje aan het smeden te zijn. 


Christian Eriksen (Tottenham Hotspur) | Transferwaarde: 85 miljoen euro | Gelinkt aan: Real Madrid
Spurs-voorzitter Daniel Levy staat deze zomer voor een serieus dilemma. Het contract van Eriksen loopt in medio 2020 af en van overeenstemming over een nieuwe verbintenis is voorlopig geen sprake. De kans dat Levy een van z'n sterren over een jaar transfervrij laat vertrekken is ongeveer nul procent, dus een megatransfer naar Spanje ligt voor de hand. Real wordt al maanden aan Eriksen gelinkt. 

Kalidou Koulibaly (SSC Napoli) | Transferwaarde: 70 miljoen euro | Gelinkt aan: Manchester United
Engelse kranten weten het zeker: Koulibaly, een Senegalese reus van Napoli, moet de nieuwe rots in de branding worden op Old Trafford. Met verdedigers van het niveau Chris Smalling en Phil Jones wordt het namelijk nooit wat, lijkt men in Manchester te beseffen. Koulibaly kost naar verluidt een slordige 150 miljoen euro. 

Mauro Icardi (Internazionale) | Transferwaarde: 90 miljoen euro | Gelinkt aan: Juventus, Atlético Madrid en Real Madrid
Enfant terrible Icardi werd dit seizoen uitgekotst door de harde kern van Inter. De relatie is zó vertroebeld, dat een vertrek in de zomer onvermijdelijk lijkt. Juventus, Atlético en Real Madrid zitten op het vinkentouw voor Icardi, die garant staat voor goals. Namens Inter scoorde hij in de afgelopen zes seizoenen liefst 123 keer. 

Wie ontbreekt volgens jou in dit rijtje? Welke topspeler moet jouw favoriete club in de zomer aantrekken? Deel het in de comments! 

No Poll