'Ik ga in ieder geval niet naar FC Groningen, ook niet naar PEC of Cambuur'

'Ik ga in ieder geval niet naar FC Groningen, ook niet naar PEC of Cambuur'

Gepubliceerd: zondag 19 mei 2019 om 14:56zo 19-05-2019 om 14:56

Yuki Kobayashi wil niet vertellen welke Nederlandse club hem op de korrel heeft. De Japanse middenvelder, die transfervrij vertrekt bij sc Heerenveen, verzekert wél dat hij sowieso niet de overstap naar aartsrivaal FC Groningen maakt. 

"Ik ga in ieder geval niet naar FC Groningen", tekent de Leeuwarder Courant uit de mond van Kobayashi op. Zijn respect voor Heerenveen is 'te groot'. En lachend: "Ook niet naar PEC Zwolle of Cambuur. Het is uitgesloten dat ik bij clubs in de buurt van Heerenveen ga voetballen."

De 26-jarige international heeft het naar z'n zin in Nederland en dus denkt hij na over een avontuur bij een andere ploeg uit de Eredivisie. Het buitenland ligt echter meer voor de hand. "Een Nederlandse club heeft contact opgenomen met mijn zaakwaarnemer. Er is ook interesse buiten Nederland, maar niet uit de landen waar ik zelf naartoe wil. Het liefst ga ik naar Spanje of Italië."

Kobayashi speelde drie seizoenen in het Abe Lenstra Stadion. Zaterdag werd gesuggereerd dat Vitesse mogelijk in de markt is voor de middenvelder. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws