Buijs: 'Ik heb 25 man, in principe kunnen er veertien al op vakantie, haha'

Buijs: 'Ik heb 25 man, in principe kunnen er veertien al op vakantie, haha'

Gepubliceerd: dinsdag 21 mei 2019 om 09:34di 21-05-2019 om 09:34

Laatste update: dinsdag 21 mei 2019 om 12:34di 21-05-2019 om 12:34

FC Groningen begon de tweede seizoenshelft onder de degradatiestreep, maar staat inmiddels op de drempel van Europees voetbal. De ploeg van trainer Danny Buijs reist dinsdagavond af naar Arnhem om een 2-1 voorsprong tegen Vitesse te verdedigen.

Buijs denkt dat zijn elftal tijdens de heenwedstrijd 'een tikkie' heeft uitgedeeld aan de tegenstander. "Niet alleen omdat we wonnen, maar óók door de manier waarop we dat hebben gedaan", blikt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad terug op de 2-1 overwinning in de heenwedstrijd. "Ik vond dat we tegen Vitesse ook echt uitstekend voetbalden."

De trainer wil nu vol voor Europees voetbal gaan, hoewel een deel van zijn selectie op zijn laatste benen loopt. "Er zullen vast spelers vermoeid zijn, maar als ze dat vinden of uitstralen, dan moeten ze dat zeggen. Dan gaan ze niet voetballen", kondigt Buijs aan. "Ik heb een selectie van 25 man, dus kunnen er in principe veertien op vakantie", vervolgt hij lachend.

FC Groningen en Vitesse beginnen dinsdag om 20.45 uur aan hun returnduel. De winnaar van de confrontatie gaat met FC Utrecht of Heracles Almelo strijden om een plek in de voorrondes van de Europa League.

Poll

Wie gaat de play-offs om Europees voetbal winnen?

(5693 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws